„Beneton” za tri meseca počinje proizvodnju u Nišu

Bez autora
Jul 05 2011

Pre desetak dana započeti veliki radovi na rekonstrukciji prvog objekta u krugu doskorašnje Industrije tekstila „Niteks“ u Nišu, koju je kupila kompanija „Beneton“ iz Italije, biće završeni najkasnije krajem avgusta. Odmah potom u planu je opremanje pogona najsavremenijim mašinama i početak proizvodnje. Rekonstrukcija je započeta 20. juna, radovi odlično napreduju i veruje se da će biti završeni po planu. Reč je o kompletnoj građevinskoj rekonstrukciji i zameni instalacija na ovom prvom objektu. Kada posao bude završen, a rok je 1. septembar, počinje rekonstrukcija i ostalih objekata, ali i obuka za prvih 350 radnika koji će raditi u „Benetonu“. Posle toga, a najkasnije do kraja godine, biće završena adaptacija i rekonstrukcija i svih ostalih objekata. Vremenom će se proizvodnja, koju planiraju da počnu krajem leta, i broj radnika koje će zaposliti sve više povećavati.

„Beneton” za tri meseca počinje proizvodnju u NišuPre desetak dana započeti veliki radovi na rekonstrukciji prvog objekta u krugu doskorašnje Industrije tekstila „Niteks“ u Nišu, koju je kupila kompanija „Beneton“ iz Italije, biće završeni najkasnije krajem avgusta.

Odmah potom u planu je opremanje pogona najsavremenijim mašinama i početak proizvodnje. Ovo je rekao Flavio Simoneti, direktor novoosnovane firme „Beneton Srbija“, koji je s rukovodstvom grada Niša obišao gradilište.

– Rekonstrukcija je započeta 20. juna, radovi odlično napreduju i verujem da će biti završeni po planu. Reč je o kompletnoj građevinskoj rekonstrukciji i zameni instalacija na ovom prvom objektu. Kada posao bude završen, a rok je 1. septembar, počinje rekonstrukcija i ostalih objekata, ali i obuka za prvih 350 radnika koji će raditi u „Benetonu“. Posle toga, a najkasnije do kraja godine, biće završena adaptacija i rekonstrukcija i svih ostalih objekata. Vremenom će se proizvodnja, koju planiramo da počnemo krajem leta, i broj radnika koje ćemo zaposliti sve više povećavati – rekao je Simoneti.

Iako je kupoprodajni ugovor za „Niteks“ italijanska kompanija potpisala s državom Srbijom samo pre tri nedelje, uveliko se radi na stvaranju uslova za normalnu proizvodnju. U objektu koji se rekonstruiše, istakao je Flavio Simoneti, biće smešteno pet firmi:

– Naša partnerska agencija „Adeko Srbija“ već nekoliko dana vodi razgovore s radnicima nekadašnjeg „Niteksa“ koji su se izjasnili da žele da ostanu u fabrici i rade u „Benetonu“. Desetak dana posle objavljenih intervjua svi koji budu ispunjavali uslove za rad biće obavešteni o novom angažovanju, a u međuvremenu planirano je objavljivanje i konkursa za nove radnike – kaže Simoneti.

Radovi se odvijaju po planu najviše zahvaljujući tome što je grad Niš sredinom prošlog meseca izdao sve potrebne dozvole za rekonstrukciju, rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović. To je olakšalo građevinskoj operativi da odmah započne posao, kazao je Aleksandar Rudić, direktor Projektnog biroa ABR, koji vodi radove u dogovoru sa Italijanima.

„Beneton“, koji je za 43,2 miliona evra kupio Industriju tekstila „Niteks“, planira da u pogonima i fabrici u Nišu do kraja 2014. godine zaposli oko 3.000 radnika. Najveći deo proizvodnje, oko 70 odsto, biće namenjen izvozu na evropsko i svetsko tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik